Golfclubs regrippen

Grips bestaan uit materialen die vanzelf verouderen en slijten naarmate de tijd vordert. De ozon, hitte, vuil en oliën van uw handen verouderen de grips en veroorzaken een natuurlijk afbraakproces. De GRIP die een nieuwe grip levert zorgt ervoor dat u de grip losjes kan vasthouden zonder de vrees dat de club u ontglipt tijdens de swing. Deze ontspannen houding bevordert een correcte beweging een goede polsactie. Een versleten grip dwingt u harder in de club te knijpen, dit zorgt voor te veel spanning in de armen en polsen. Gespannen polsen en armen staan een goede beweging van de armen en polsen in de weg, hetgeen leidt tot verlies van swingsnelheid en controle. Een nieuwe set golfgrips is een goedkope en snelle manier om uw spel merkbaar te veranderen. Op zichzelf zijn nieuwe grips slechts een hulpmiddel om uw ware potentieel als golfer te bereiken. Ze voorkomen geen slechte swing, slecht oplijnen of andere fouten die zelfs de beste golfers maken. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat 66% van de golfers, die met nieuwe grips speelden, een verbetering van gemiddeld 3 tot 4 slagen per ronde realiseerden.

 

Hoe vaak moet ik mijn clubs laten regrippen?

Stelregel is dat golflcubs jaarlijks of na +/- 40 ronden ge-regripped dienen te worden. Ongeacht of u veel of weinig speelt, ozon, hitte, vuil en oliën zorgen ervoor dat de materialen waaruit uw grip is gemaakt voortdurend worden afgebroken. Frequent spelen en persoonlijke voorkeur kunnen eerder regrippen noodzakelijk maken, maar ook bij normaal gebruik is er genoeg afbraak van het materiaal dat het regrippen rechtvaardigt.

Weet dat grips een belangrijk deel van hun oorspronkelijk gevoel(igheid) verliezen voor ze harder worden en/of gaan glimmen. Omdat het afbraakproces uiterst langzaam gebeurd merken de meeste golfers het niet eens op. Vergeet niet dat zelfs een klein onwaarneembaar slippertje op impact kan leiden tot een enorme afwijking van de bal t.o.v. zijn doel. Veel mensen maken er een goede gewoonte van aan het begin van het seizoen (maart) hun clubs te laten regrippen.

 

Wat kan ik doen om grips langer in goede conditie te houden?

Grips moeten veel fysiek ‘geweld’ doorstaan, swing na swing, ronde na ronde en vaak seizoen na seizoen. Ze worden blootgesteld aan ultraviolet licht van de zon, extreme warmte in de kofferbak, ozon uit de lucht, viezigheid (gras, aarde, zand), oliën en zweet van menselijke handen. In de meeste gevallen zorgt de golfer slecht voor zijn clubs, laat staan de grips wassen.

Grips worden gemaakt van zacht materiaal (rubber/synthetisch rubber), speciaal ontwikkeld voor een veerkrachtig en kleverig gevoel. Dit gevoel verliest de grip door gebruik en tijd. De leefduur van grips is enigszins te verlengen door ze regelmatig schoon te maken.

Bijna alle grips kunnen schoon gemaakt worden met een gewoon sopje en een zachte borstel. Na het schrobben moeten de grips goed in warm water gespoeld worden om alle vuildeeltjes en zeepresten te verwijderen. Tenslotte de grips laten drogen of droogmaken met een handdoek.

 

Hoe weet ik welke gripdikte ik nodig heb?

De grip dikte is ontzettend belangrijk bij het samenstellen van de juiste golfstok(ken). Hoewel een ‘standaard gripdikte’ volstaat voor de meeste golfers, kunnen sommige golfers profijt hebben van dikkere (midzise of jumbo grips) grips. Een incorrecte gripdikte zal bijna altijd een afwijkende balvlucht veroorzaken. Deze gripdikte kunnen we controleren aan de hand van check bord.

 

Assortiment

Op dit moment werk ik met de merken: Golfpride, Lamkine, Black widow, Callaway en Winn. De prijzen per club variëren tussen de €10,- en €15,- euro. Putter grips zijn vanaf €20,-. Heeft u voorkeur voor een grip die ik niet op voorraad heb, dan is dat geen probleem. Bijna alle grips kan ik bestellen. Voor meer informatie kunt u het contactformulier rechtsboven op deze pagina invullen, langskomen in de golfshop, of bellen naar 06-53361012.

Speciale actie!

Golfschool Heerenveen heeft tijdelijk een spetterende gripactie!

6 halen = 5 betalen, inclusief de montage op uw golfclubs!

Wilt u meer gebruik maken van deze aanbieding? Neem dan via onderstaand formulier contact op!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Eventuele opmerkingen:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!