Golflessen

Welke golfer zou golfles moeten nemen?

Het antwoord op deze vraag is simpel. Iedere golfer die beter wil golfen, zou moeten lessen. Aangezien bovenstaande zin inhoudt dat iedere golfer les zou moeten nemen zijn er ook redenen waarom sommige golfers beter af zijn om gèèn golfles te volgen:

 • Als u geen geduld heeft en er niet voor “open” staat
 • Als u geen tijd en zin heeft om te oefenen.

Ervoor ‘’open’’ staan is nodig omdat wat u gaat leren afwijkt van eerder geleerde bewegingen en gekregen instructie. Geduld is nodig vanwege het feit dat deze nieuwe bewegingen zich vanuit het hersenen moeten vertalen naar het lichaam. Dit kost tijd en vastberadenheid. Als u uw golfswing wilt verbeteren is het belangrijk dat u uw nieuwe bewegingen in relatie tot uw golfswing begrijpt. Iedereen weet of zou moeten weten dat oefenen noodzakelijk is om de veranderingen eigen te maken maar…oefenen op een verkeerde manier kan ertoe leiden dat u slechter gaat spelen, oefent u echter correct dan kan het niet anders dan dat u beter wordt met de tijd!

 

Gevoel versus de realiteit!

Helaas is het zo dat bij het maken van een golfswing, het gevoel van wat u spieren / lichaam doet niet overeenkomt met wat u in werkelijk doet. Als u ooit uw swing op video gezien hebt weet u dat uw swing er anders uitziet dan hoe u uw swing voelt! Het is dus belangrijk om te realiseren, dat wat u voelt of denkt te doen, tijdens het maken van uw golfswing een misvatting is, in werkelijkheid doet u dus wat anders. De reden waarom ik al sinds dat de mogelijkheid er was, altijd, bij bijna iedere golfles, gebruik maak van video beelden en foto’s ongeacht het niveau van de leerling. Als u bovenstaande begrijpt, heeft u een eerste grote stap gezet tot het verbeteren van uw golfswing en tevens waarom het heel moeilijk is om zonder les beter te worden.

10 goede redenen waarom u les zou moeten nemen:

 1. Lessen zijn een aangename ervaring en verbeteren uw spel;
 2. Boeken, tijdschriften en vrienden geven vaak misleidende tips, het verkrijgen van correcte, objectieve adviezen is een absolute must;
 3. Uw pro is uw tweede paar ogen, met zijn verstand en kennis geeft hij u realistische doelen welke te bereiken zijn door middel van oefenen.
 4. De golfswing is complex. Lessen helpen u begrijpen wat er gebeurt, waarom het gebeurt en wat u moet doen om het verhelpen.
 5. Lessen dragen bij tot meer lengte, rechtere maar vooral ook meer constantheid in / van uw slagen
 6. Lessen zijn geschikt om vragen te stellen over uw golfclubs en te bepalen welke het beste passen bij uw swing.
 7. Uw pro geeft u oefeningen / drills welke u helpen om dat deel van uw spel te verbeteren waar u op dat moment behoefte aan heeft.
 8. Lessen voorkomen het ontwikkelen van slechte gewoontes.
 9. Lessen helpen u het meeste te halen uit uw aangeschafte clubs.
 10. Door middel van lessen en de samenwerking met uw pro, doelstellingen halen en dit delen geeft ontzettend veel plezier.

Meer informatie over clinics en de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!